Početna - IZDVOJENO - Rijeka – Istra 1961 2:0
hnk rijeka
foto:HNK Rijeka

Rijeka – Istra 1961 2:0

Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 2:0 u utakmici trećeg kola Hrvatski telekom prva liga zadržavši tako stpostotan učinak u prvenstvu ove sezone.

Rijeka je dugo lomila otpor Istre, prije pogotka Matei je čak dvaput iz slobodnih udaraca pogodio gredu, ali na kraju trebalo je pričekati 66. minuti.

U jeku riječkih napada Matei je lijepo ubacio, a Gorgon je pucao glavom. Lopta je opet završila na gredi, ali sreća je ovoga bila na riječkoj strani jer se od leđa Ivušića odbila u gol – 1:0.

Rijeka je dominirala u prvom poluvremenu, ali lopta nije htjela u gol. Sve se moglo otvoriti već u osmoj minuti. Naime, Jelić je izborio slobodan udarac za Rijeku na dvadeset metara.

Matei je prebacio živi zid, ali greda je spasila Istru 1961. Uslijedili su pokušaji glavom Punčeca i Zute, a Maleš (23′) i Bradarić (27′) okušali su udarce s dvadesetak metara i malo je nedostajalo da jedan od njih završi iza leđa Ivušića.

Gorgon je pokušao u 31. minuti, dok je pet minuta kasnije Heber, nakon lijepog prodora, pucao pored gola. Istra 1961 prvi udarac u gol uputila je u 41. minuti, ali pokušaj Kitanovskog išao je ravno u Slugu.

Rijeka je dobro krenula i u nastavak utakmice. U 48. minuti Matei je ponovo sjajno izveo slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, ali greda je opet spasila goste. Pokušaji Vešovića i Zute također nisu bili precizni, ali zato je Gorgon napokon probio istarski blok.

Potvrda pobjede stigla je u 74. minuti. Gojković je uklizao i pokušao spriječiti da proigravanja Gorgona dođe do Gavranovića, ali na kraju je prevario vratara Ivušića i poslao loptu u vlastitu mrežu – 2:0.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zatvara se sjeverni ulaz na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove bolnice na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka, od danas; 01. ožujka od 8 sati, pa ...