Početna - IZDVOJENO - Rijeka: Policija se uoči svog Dana družila s građanima
policija
ilustracija

Rijeka: Policija se uoči svog Dana družila s građanima

Uoči Dana policije i blagdana njenog zaštitnika, sv. Mihovila jučer se riječka policija na Korzu družila s građanima te im predstavila dio svoje opreme i tehnike, kao i dio svojih svakodnevnih poslova.

S policijom su se družili brojni građani koji su se ovdje zatekli obavljajući svoje svakodnevne obveze, ali i polaznici riječkih dječjih vrtića „Zvjezdice mira“ i „Kvarner“ te učenici nižih razreda Osnovnih škola Nikole Tesle, „Centar“, „Dolac“ i „Brajda“, koji su na Korzo stigli u pratnji svojih odgajateljica i učiteljica. Tijekom tri sata policija im je izvana i iznutra pokazala službena policijska vozila, tzv. presretač, kombi vozilo za obavljanje očevida u prometu, policijski motocikl i „maricu“. Dok je zanimanje najmlađih bilo više usmjereno na to kako izgleda unutar jednog od najpoznatijih policijskih vozila – „marice“, odrasle je više zanimalo imaju li koji bod za počinjene prometne prekršaje i do kada im ti bodovi traju. Podjednako zanimanje svih generacija bilo je za opremu koju su pokazali policijski službenici protueksplozijske zaštite, interventne policije i kriminalistički tehničar, a s policijskim službenicima su razgovarali o „tajnama“ njihova zanata, mogućim poteškoćama i rizicima te školovanju. U sklopu upoznavanja s ovim poslovima održana je i uvijek zanimljiva i dinamična demonstracija rada i vještina policijskog psa Nere, obučene za detekciju eksploziva.

Građani su i ovom prilikom dobili korisne savjete i preporuke o mjerama samozaštite te su im podijeljeni letci i brošure vezane uz najčešća kaznena djela kojima su izloženi, zatim na temu prevencije nasilja i različitih oblika ovisnosti. U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila danas se Dan otvorenih vrata održava u Opatiji, a narednih dana će se održati u Novom Vinodolskom, Delnicama i Vrbovskom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...