Početna - IZDVOJENO - Rijeka psihologije
web

Rijeka psihologije

Od 16. do 22. veljače, četvrtu godinu zaredom, u Rijeci će se održati manifestacija Rijeka psihologije. Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog značaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića na različitim lokacijama u gradu Rijeci. Ulaz na sve aktivnosti je besplatan.

 I ove godine pripremljen je bogat i zanimljiv program iz različitih područja psihologije, kao što su savjetovanje i psihoterapija, sportska psihologija, zdravstvena, kognitivna, organizacijska, razvojna psihologija, psihologija učenja itd. Kroz navedene aktivnosti javnost može saznati čime se psiholozi svakodnevno bave. Program započinje Svečanim otvaranjem, a sadrži pedesetak aktivnosti koje provode psiholozi i studenti psihologije Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Otvaranje manifestacije Rijeka psihologije će se održati u ponedjeljak, 16. veljače u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku s početkom u 18 sati. Nakon svečanosti otvaranja, prof. dr. sc. Svjetlana Kolić-Vehovec s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će pozvano predavanje pod nazivom “Moć metakognicije: Znamo li kada znamo, a kada ne znamo?”. Na samom će otvaranju biti organizirana i prodaja promotivnih materijala u humanitarne svrhe.

Osim promocije struke, Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter: prodajom promotivnih materijala na štandu na Korzu i u Zapadnom trgovačkom centru (ZTC) bit će prikupljena sredstva za nabavku opreme za Centar za rehabilitaciju Fortica, Kraljevica. Promotivni predmeti sa zanimljivostima iz psihologije mogu se kupiti svakim danom tijekom trajanja manifestacije na štandu Rijeke psihologije na Korzu (ispred Hrvatske pošte) od 10 do 17 sati te u Zapadnom trgovačkom centru (ZTC) od 16 do 20 sati. Osim kupnjom promotivnih predmeta, u ovu se humanitarnu akciju građani mogu uključiti i uplatom sredstava izravno na žiro-račun IBAN HR9123600001101536455 (poziv na broj 70505505759-06, svrha uplate: Humanitarna akcija).

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije u Hrvatskoj kojeg je pokrenulo Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine, a ove se godine u Rijeci odvija u zajedničkoj organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra, Grada Rijeke, Udruženja studenata psihologije ‘Psirius’ te Ri Psi Alumni kluba, a u suradnji s Društvom psihologa Primorsko-goranske županije, Hrvatskom psihološkom komorom i Sveučilištem u Rijeci.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija, a među pokroviteljima nalaze se i Grad Rijeka, Zaklada Sveučilišta u Rijeci te Filozofski fakultet.

Iako je ulaz je na sve aktivnosti besplatan, za prisustvovanje pojedinim aktivnostima potrebna je prethodna najava e-poštom ili telefonom.

Više informacija o programu na mrežnoj stranici manifestacije Rijeka psihologije.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...