Početna - IZDVOJENO - Rijeka je spremna za ceremoniju zatvaranja Europskih sveučilišnih igara
ESI-2016
foto: Grad Rijeka

Rijeka je spremna za ceremoniju zatvaranja Europskih sveučilišnih igara

Nakon ceremonije otvaranja Igara koja je na stadion Mladosti u Zagrebu privukla preko četiri tisuće gledatelja, ali i nekoliko stotina tisuća pred malim ekranima te nakon četrnaest dana natjecanja, više od pet tisuća sportskih borbi te podijeljenih preko dvije tisuće odličja, u ponedjeljak će Rijeka imati čast zatvoriti najveći multi-sportski događaj održan u Hrvatskoj.

Svečanost zatvaranja Europskih sveučilišnih igara održat će se tako 25. srpnja s početkom u 21 sat na riječkom Korzu, a kako će to izgledati svi zainteresirani građani imat će priliku vidjeti u izravnom prijenosu na TV ekranima, dok će oni koji imaju tu mogućnost moći prisustvovati događaju uživo obzirom da je ceremonija u potpunosti otvorena za građanstvo.

Program će, kako to i priliči, otvoriti velika povorka studenata sportaša koji su na Igrama predstavljali više od 400 sveučilišta iz 41 europske zemlje. Organizatori, na čelu s Krešimirom Dolenčićem kao redateljem svečanosti, najavljuju niz zanimljivih trenutaka kojima će se pokušati dočarati koliki su trag na sudionike, ali i same gradove domaćine te čitavu Hrvatsku, ostavile Europske sveučilišne igre.

I dok se uvježbavaju završni detalji ceremonije zatvaranja, Igre su još uvijek u tijeku. Štoviše, upravo se danas i sutra održavaju završna natjecanja u 11 sportova, od ukupno 24 koliko se održalo u ovih 14 dana. Stoga ćemo najuspješnija sveučilišta te zemlje saznati tek u ponedjeljak kasno navečer.

Već sada je sigurno kako su ovo bile najuspješnije, najmasovnije te najbolje organizirane Europske sveučilišne igre čime je ljestvica visoko podignuta za iduće domaćine, portugalski grad i Sveučilište Coimbru, čijem će predstavniku na kraju programa zatvaranja biti predana zastava Europskih sveučilišnih igara. Spuštanjem zastave simbolično će završiti Igre, no duh zajedništva koji je krasio natjecatelje u Zagrebu i Rijeci nastavit će živjeti kroz poticanje razvoja akademskog sporta te kroz bogatu ostavštinu koju su ove Igre ostavile za buduće generacije.

Svi ste pozvani doći sutra, 25. srpnja, na riječki Korzo i upriličiti svečanost zatvaranja Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...