Početna - IZDVOJENO - Rijeka ustaje! Ne nasilju nad ženama!
web

Rijeka ustaje! Ne nasilju nad ženama!

Dana 14. veljače obilježava se V-Day, tijekom kojeg se diljem svijeta provodi kampanja One Billion Rising. Svrha ove akcije, kojoj je moto: “Drum! Dance! Rise!”, je da se kroz pjesmu i ples ukaže na problem nasilja nad ženama. Kampanja je pokrenuta 2012. godine, a prošle godine se provodila u više od 200 zemalja, te u nekoliko hrvatskih gradova.

Ove godine kampanji će se priključiti i Rijeka. Događaj pod nazivom “Rijeka ustaje!”, u organizaciji Udruge PaRiter i Udruge SOS telefon – Grad Rijeka, održat će se u subotu, 14. veljače, u 12 sati, na Korzu, ispred Radio Rijeke.

Koncept One Billion Rising akcije sastoji se od jednostavne plesne koreografije na pjesmu ‘Break the Chain’. Ples će, na Korzu, predvoditi članovi/ce plesnih skupina Lost in Wonderland i Flame, a uz njih će zaplesati i članovi nevladinih organizacija, volonteri i volonterke te svi oni koji žele odlučno reći “Ne!” nasilju nad ženama.

Dođi i ti! Protestiraj! Pleši! Ustani!

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...