Početna - IZDVOJENO - Rijeka- Završeno Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu
007-fotka-640x480

Rijeka- Završeno Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu

Europsko juniorsko prvenstvo za skokove u vodu održano od 28. lipnja do 3. srpnja u Rijeci, jedan je od značajnijih događaja koji su se održali na bazenskom kompleksu “Kantrida” i samo jedno od pet velikih natjecanja koje će jedan od najljepših bazena Europe ugostiti ove godine. Šest dana natjecanja koje je na čelu s Igorom Načinovićem, predsjednikom Organizacijskog odbora natjecanja proteklo u odličnoj organizaciji nikako ne bi bilo moguće bez ostalih organizatora i mnogobrojnih volontera. Svi natjecatelji, točnije njih 176 kao i njihovi treneri, djelatnici LEN-a i svi ostali posjetitelji iz Rijeke će ponijeti uspomene i sjećanja koja će, sigurni smo, prepričavati svojoj rodbini, prijateljima i kolegama širom 28 europskih zemalja, bez obzira na sportske uspjehe. Dodatno zadovoljstvo mogu imati nove juniroske prvakinje i prvaci, točnije njih 15 koji su s ponosom slušali izvođenje himni svojih zemalja, kao i svi oni koji su se popeli na pobjedničko postolje.

Hrvatske reprezentativke Lorena Tomiek i Hana Kovačević u jakoj se europskoj konkurenciji nažalost nisu uspjele plasirati u finala kao niti reprezentativac Juraj Melša dok je njegov klupski i kolega iz reprezentacije Hrvoje Brezovac u pojedinačnoj konkurenciji ušao u finale s daske visine jedan metar i zauzeo 11. mjesto.

Ono što će svakako ostati upisano u povijesti hrvatskih skokova u vodu jest prva medalja, Brezovac i Melša zajedno su u sinkro skokovima s daske tri metra pomalo iznenađujuće, ali nimalo nezasluženo, stigli do srebrne medalje i titule viceprvaka Europe. Put je to, kojim će, nadamo se, krenuti i kompletni olimpijski sport skakanja u vodu koji u Hrvatskoj još uvijek nema toliki broj poklonika, sasvim neopravdano. Sreća na licima mladog dvojca nije se mogla opisati nikakvim riječima, teško se uspjela dočarati i fotografijama, slavilo se na Kantridi s obitelji, prijateljima i trenericama, skakalo se “slobodnim” stilom u trenirkama od sreće. Kako su sami momci rekli, ove medalje će im biti putokaz i motiv za dodatni rad i treninge, nadamo se da ćemo u budućnosti kako u našem gradu, gdje već nekoliko godina djeluje klub za skokove u vodu “Primorje 2010.”, tako i u ostatku Hrvatske, imati neke nove prvake.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...