Početna - AUTOMOTO - Riješen problem “zapinjanja” buseva na Slatini

Riješen problem “zapinjanja” buseva na Slatini

Prema pisanju portala Fiuman.hr, nadležne službe u proteklih desetak dana odlučile su dodatno urediti promet u mirovanju u tom dijelu Opatije te bi time trebao biti riješen problem prometnih čepova zbog zaustavljenih autobusa.

“Rješavanju navedene problematike pristupilo se zajedničkim dogovorom Županijske uprave za ceste, policijske postaje Opatija i Opatije 21. Rješenje podrazumijeva reakciju struke u vidu bolje vertikalne i horizontalne signalizacije, ali i intenzivnijom kontrolom i primjenom Zakon o sigurnosti prometa na cestama u suradnji s Policijskom upravo primorsko – goranskom te policijskom postajom Opatija.

S obzirom na povremene prekide u prometu prilikom prometovanja autobusa dijelom Ulice maršala Tita 129 kod hotela Savoy, ovim putem Vas obavještavamo kako ćemo izvršiti postupanje temeljem dane suglasnosti vlasnika, Županijske uprave za ceste PGŽ, na način da će se postaviti horizontalna signalizacija u vidu iscrtavanja dijela kolnika bijelom isprekidanom linijom te će se ispod kritičnih mjesta šablonski iscrtati slova, brojevi i strelice MAX 4,5m kako to struka nalaže, a rješava u drugim jedinicama lokalne samouprave.

Naime, do obustave prometa dolazi uslijed parkiranja vozila dužih od 4,5m, koja unatoč znaku zabrane koriste uslugu parkiranja. Isto tako, postavio se još jedan dodatni znak za maksimalnu dužinu vozila u tom dijelu ulice, na postojeći stup pored parkomata.

Kako bismo spriječili ovakve situacije u budućnosti na način da djelujemo vatrogasno, opatija 21 uključit će i djelatnike u kontroli naplate parkiranja u sustav obavještavanja službe pauka kako bi intervencija bila promptna. U dogovoru s policijskom postajom također je naglašena spremnost istih da se navedenom lokalitetu da poseban važnost i prioritet”, poručio je ovom prilikom direktor Opatije 21, Igor Štok.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...