Početna - AUTOMOTO - Rolls Royce promenada u Opatiji
rolls-royce-opatija

Rolls Royce promenada u Opatiji

Svi već znamo da je u sklopu prigodnog programa koji se događa u Opatiji, a sve povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, održana tura Rolls Royce oldtimera koja je krenula iz Beča, preko Slovenije, do Hrvatske – Opatije i natrag. Oldtimeri su, naravno, oduševili sveprisutno pučanstvo koje je došlo vidjeti ove ljepotane, a osim njih, oldtimere su pogledali i provozali se njima britanski veleposlanik David Slinn, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Fernando Kirigin te predstavnici medija. Vozači su ih vozili od Opatije do Mošćeničke Drage gdje su ih  ispred hotela Mediteran dočekali predstavnici Općine Mošćenička Draga.

Ova tura oldtimera slavi svoju stotu obljetnicu, a upravo povodom te stote obljetnice proizvedena je cijela nova serija tih vozila, od kojih se jedno nalazi u posjedu britanske kraljice. Automobili koji su se našli u ovoj turi, svi su mahom proizvedeni 1913. godine, a za njih se i dan danas izrađuju gume po posebnoj narudžbi. Cijena ovih vozila kreće se od 200 tisuća pa sve do milijun funti.

Po povratku u Opatiju, na opatijskom mulu održan je prigodni program na kojem su nastupili ženska klapa Volosko, Puhački orkestar Lovran, te članovi Folklornog ansambla Zora.

Kako je to sve izgledalo na opatijskom mulu, pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo!!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana Bela Nedeja

Još jedna godina Bele Nedeje privukla je u Kastav mnogobrojne goste i sve one željne zabave i druženja, vrijeme nije ...