Početna - IZDVOJENO - Rukavčani pomažu obiteljima u Majskim Poljanama

Rukavčani pomažu obiteljima u Majskim Poljanama

U Rukacu je pokrenuta akcija kojom su mještani krenuli u prikupljanje novca za kontejner koji je 16. siječnja poslan obitelji Drezga u Majske Poljane. Inicijativa je pokrenuta preko Facebook grupe “Rukavac za Petrinju” i zapisom: “Sam čovek va oveh strašneh situacijah ne more niš jako storit, ali ako se ko selo udružimo skupa moremo neč jako lepo priuštit jednoj familije ili više njih. I ki zna ča more jedan dan još od tega nastat. Kad pridu lepča vremena ih upoznat, morda njin pomoć i kuću obnovit i na Petrovu ih pripejat.”
Akcija je pokrenuta 2. siječnja, a u početku nisu znali što napraviti pa je došla ideja o sakupljanju novca za kontejner. U Rukavcu su sakupljali novce te su našli obitelj kojoj je kontejner bio potreban. Akciji su se pridružili i poduzetnici : jedan će im napraviti kuhinju, drugi stolariju, a treći laminat, parkete i ostalo. Volontirali su i ispred trgovine u Rukavcu, dežurali su po nekoliko sati i skupljali novac, kao i uplate preko računa. Sakupili su 19.300 kuna. Kontejner ima kuhinjicu, ležajeve i grijanje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Projekt Tošina- rekreacijska zona i urbani vrtovi

Tim arhitekata Kvarnerske inicijative donose vam projekt Tošina – rekreacijska zona i urbani vrtovi uz suradnju sa idejnim začetnikom Adrianom ...