Početna - IZDVOJENO - S otuđenim mopedom bježali policiji, Rijeka
policija-rotirka
ilustracija

S otuđenim mopedom bježali policiji, Rijeka

U noći 22. kolovoza u užem središtu Rijeke djelatnici Interventne jedinice policije Rijeka uočili su moped koji se kretao iz smjera Ulice Pomerio prema Ulici Firella la Guardia, a na kojem su se nalazile dvije mlađe osobe bez zaštitnih kaciga.

Uočivši policiju vozač skutera je nepropisno skrenuo te krenuo niz stepenice gdje je zajedno sa skuterom i suvozačem pao, da bi nakon pada vozač ostao na mjestu događaja, dok je suvozač pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhvaćen. Utvrđeno je kako se radi o hrvatskim državljanima, starosti 20 i 18 godina te su obojica privedena na kriminalističko istraživanje u I. policijsku postaju Rijeka. Daljnjim postupanjem policija je utvrdila kako je 20-godišnjak upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, pod utjecajem alkohola i bez zaštitne kacige. Također, u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su spomenuti moped otuđili iste večeri te je po pronalasku vraćen vlasnici, dok su  obojica po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Isto tako, 20-godišnji vozač je temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama prijavljen zbog počinjenja više prometnih prekršaja te zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, a 18-godišnji suvozač zbog vožnje bez zaštitne kacige.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...