Početna - IZDVOJENO - Sajam mogućnosti u Rijeci
policija
ilustracija

Sajam mogućnosti u Rijeci

U utorak, 10. svibnja u vremenu od 9 do 12 sati u dvorani Centra Zamet u Rijeci, održati će se šesti po redu „Sajam mogućnosti“, druga komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“. Očekuje se dolazak više od 1.000 učenika 4. razreda riječkih osnovnih škola, u pratnji njihovih učiteljica i kontakt policajaca. Program se realizira u suradnji Policijske uprave primorskogoranske i Grada Rijeke od listopada 2010. godine.

Na Sajmu će kulturno-umjetničke, sportske, tehničke, ekološke i druge udruge prezentirati svoje sadržaje, promidžbene materijale, ali i demonstrirati svoje aktivnosti učenicima. Cilj je upoznati djecu s pozitivnim izvanškolskim sadržajima i motivirati ih za odabir aktivnosti kojom bi se bavili u slobodno vrijeme kao jednim od načina zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

Jedan od ciljeva Sajma je i razvijanje odnosa povjerenja s policijom, pa će ispred dvorane biti prilike i za druženje i komunikaciju djece s policijskim službenicima kroz razgledavanje policijskih vozila i opreme.
Tijekom Sajma planirane su i nagradne igre, nastupi dječjih zborova, mažoretkinja, atraktivnih sportskih i plesnih skupina, natjecanja u potezanju konopa, skakanju u vrećama i utrkama „kariola“ i prezentacija rada službenog policijskog psa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...