Početna - IZDVOJENO - Sajam poslova u Rijeci
Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Sajam poslova u Rijeci

Nevjerojatno gužva na sajmu poslova u Rijeci održanog jučer, 5.3. na riječkom Građevinskom fakultetu!

Na sedmom Sajam poslova PGŽ-a na kojem je sudjelovao 71 izlagač, omogućena je izravna komunikacija poslodavaca, obrazovnih ustanova, komora, lokalnih samouprava, agencija i zavoda s nezaposlenim osobama, učenicima i studentima. Svi u potrazi za poslom jučer su se uputili na riječki Građevinski fakultet gdje je bilo ispunjeno čak preko 500 molbi. Najviše molbi zaprimio je Autotrolej te komunalna društva KD Kozala, Čistoća i ViK.

Najviše poslodavaca bilo je sa područja ugostiteljsko-turističkog sektora, trgovine i farmacije. Sajam poslova organizira se svake godine od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kako bi se omogućila bolja usklađenost ponude i potražnje, te kako bi svi koji traže posao mogli na jednom mjestu upoznati s potrebama na tržištu rada i zahtjevima poslodavaca.

Zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj otvarajući sajam kazao je da je stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj veća od 20 posto, dok je u Primorsko-goranskoj županiji manja, te iznosi 16,6 posto.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...