Početna - IZDVOJENO - Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci
sajam-stipendija

Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci

Institut za razvoj obrazovanja organizira 5. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci koji će se održati 13. listopada 2016. na Sveučilištu u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela (od 10 do 15 sati). Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Njemačka, a na Sajmu će sudjelovati više od 40 izlagača iz Hrvatske i 10 zemalja Europe i svijeta koji će predstaviti svoje programe stipendiranja i studijske programe.

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja predstavljaju se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji Sajma u Rijeci moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Posebna novina ovogodišnjeg Sajma u Rijeci bit će tzv. Riječki kutak, odnosno poseban, vizualno istaknut i centralno smješten izlagački dio Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama koje dodjeljuju Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. „Ove godine po prvi puta na Sajmu u Rijeci imamo tzv. Riječki kutak, koji smo odlučili organizirati kako bismo povećali vidljivost i istaknuli izlagače koji dodjeljuju stipendije koje su namijenjene studentima Sveučilišta u Rijeci“, rekao je mr. sc. Ninoslav Šćukanec, izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), organizator Sajma.

U sklopu Riječkog kutka, samo za studente Sveučilišta u Rijeci bit će dostupne informacije i besplatni online tečajevi za pripremu za polaganje TOEFL testa potrebnog za programe međunarodne razmjene.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma stipendija i visokog obrazovanja je Njemačka. Njemačka se ubraja među 3 najpoželjnija odredišta međunarodnih studenata*, a iznimno je popularna i među hrvatskim studentima. Od 2009. godine, kada je u Hrvatskoj pokrenut program Erasmus, Njemačka se nalazi na samom vrhu kao jedno od najpopularnijih odredišta u koje odlazi najviše hrvatskih studenata u svrhu studiranja i obavljanja prakse u inozemstvu**. Na sajmu će sudjelovati Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD), jedna od najvećih organizacija za stipendiranje na svijetu, koja će predstaviti stipendije dostupne hrvatskim studentima za studiranje i obavljanje stručne prakse u Njemačkoj. Također, svi zainteresirani posjetitelji će u sklopu Sajma imati priliku razgovarati sa stipendistima koji su pohađali studijske programe na njemačkim visokoškolskim institucijama te kroz njihova iskustva saznati korisne informacije iz prve ruke.

Na ovogodišnjem Sajmu u Rijeci svoje će programe stipendiranja predstaviti i ostali izlagači poput nevladinih udruga, zaklada i tvrtki te veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara. Ukupno će na Sajmu sudjelovati više od 40 izlagača iz Hrvatske i 10 zemalja Europe i Sjeverne Amerike i Azije, točnije izlagači iz Austrije, Belgije, Francuske, Kanade, Mađarske, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Švicarske te Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...