Početna - IZDVOJENO - Sanader ostaje u zatvoru, opet odbijene nekretnine
sanader
web

Sanader ostaje u zatvoru, opet odbijene nekretnine

Obrana Ive Sanadera prošlog je tjedna predložila sedam novih nekretnina koje bi bile jamčevina za njegov izlazak iz istražnog zatvora. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u ponedjeljak je odbilo ovu ponudu i tako po drugi puta onemogućilo Sanaderu izlazak iz pritvora kako bi se branio sa slobode.

Vlasnici predloženih nekretnina su bivši predsjednik Sabora Luka Bebić, nekadašnji saborski zastupnici HDZ-a Jerko Rošin i Mario Zubović, Sanaderova supruga Mirjana te Josip Radoš i Jerko Duško Suić, piše Dnevnik.hr

Sanaderovi odvjetnici, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović nisu željeli komentirati najnoviju odluku suda i odbacivanje prijedloga jamčevine za bivšeg premijera. No, sve je pojasnio glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić.

Prema njegovim riječima, tri su razloga za odbacivanje prijedloga jamčevine za Ivu Sanadera. I dalje je sporna, dakle kao i prvi puta, nekretnina koju je za supruga ponudila Mirjana Sanader – jer nije etažirana. Sud je problematičnom ocijenio i nekretninu koju je ponudio Luka Bebić zbog pogrešno upisanog založnog prava. Treći razlog odbijanja ponude obrane bivšeg premijera je nekretnina Josipa Radoša, a sudu je sporno to što izjavu o založnom pravu nije potpisao on kao vlasnik već njegova supruga.

Nakon što dobiju pismeno obrazloženje suda, USKOK i Sanaderova obrana imaju tri dana za žalbu Vrhovnom sudu ili potonji mogu izaći s novim prijedlogom jamčevine. Ona, podsjetimo, iznosi 12,4 milijuna kuna.

Iznos jamstva za obranu sa slobode odredio je Vrhovni sud ukinuvši nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda u slučaju Fimi medija u kojem je Sanader, zajedno sa svojom bivšom strankom bio osuđen za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki.

Kako je Ustavni sud ljetos ukinuo i presudu bivšem premijeru zbog ratnog profiterstva u “slučaju Hypo” te primanja mita od mađarskog Mola i cijeli slučaj vratio na ponovno suđenje zagrebačkom Županijskom sudu Sanader više nema niti jednu pravomoćnu ili nepravomoćnu presudu o čemu smo mi ekskluzivno pisali još u rujnu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...