Početna - IZDVOJENO - Šesti dan potrage za avionom
foto: web

Šesti dan potrage za avionom

Potraga dvaju vijetnamskih zrakoplova na temelju podataka kineskoga satelita nije urodila plodom, nestali malezijski avion nije pronađen, a sve su glasnije kritike, osobito iz Kine, na račun malezijskih vlasti koje loše vode potragu.

Vijetnamski su avioni više puta kružili nad Južnim kineskim morem, ali nisu našli ništa, kineski je satelit u nedjelju fotografira sumnjive predmete na površini mora, blizu lokacije na kojoj je izgubljena veza s malezijskim Boeingom 777 s 239 putnika i članova posade.

Šesti dan potrage ne zna se što se dogodilo s avionom, dolazi do nove teorije. Jedna od njih je da je avion možda otet, a što obiteljima putnika daje nadu da su živi. Američki istražitelji vjeruju da je nestali zrakoplov možda letio još četiri sata nakon što je nestao s radara. Moguće je da je pilot ili otmičar ugasio odašiljač kako se avion nebi vidio na radaru, te je preusmjerio avion, mogao je doletjeti do Saudijske Arabije ili do Pakistana.

Malezijska vlada, jedna od najdugovječnijih u demokratskome svijetu, s istom koalicijom na čelu države od stjecanja nezavisnosti prije 57 godina, našla se pod kritikom međunarodne javnosti, a vladajuću Nacionalnu malajsku organizaciju već dugo kritiziraju i vlastiti članovi, zbog nepotizma, autoritarnosti i njegovanja političke kulture u kojoj je lojalnost važnija od sposobnosti.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...