Početna - IZDVOJENO - Sezonski posao
sezonski posao

Sezonski posao

Sezonski posao znači upravo to – privremeni posao u trajanju od nekoliko mjeseci – uz malo sreće i truda nerijetko se može pretvoriti u stalni posao.

Obavljanje danih zadataka “preko volje” i želja da ostanete nezamijećeni nisu dobre taktike ako želite osigurati stalno zaposlenje. Od samog je početka dobro pokazati da ste zaposlenik koji bi trebao priliku za rad i nakon što se turisti vrate svojim kućama.

U ovom je trenutku na portalu MojPosao otvoreno više od 170 ntječaja za poslove u turizmu. Najtraženiji su konobari/barmeni, kuhari, recepcionisti i pomoćni radnici u kuhinji. Poslodavci u većini oglasa traže prethodno radno iskustvo (58 posto) i radnike sa srednjom stručnom spremom, odnosno kvalificirane radnike. Poznavanje stranih jezika bitan je uvjet u 46 posto oglasa, pri čemu se najviše traži poznavanje engleskog jezika.

Prema podacima servisa MojPlaća, poslodavac u turizmu osigurat će Vam plaću u iznosu od 4.167 kuna. Riječ je, dakako, o prosječnoj plaći. Prosječna plaća konobara/barmena je 3.776 kuna. Recepcionisti su nešto bolje plaćeni i s 4.081 kunu su 24 posto ispod državnog prosjeka. Pomoćni radnici u kuhinji, kao jedno od natraženijih zanimanja u turizmu, najslabije su plaćeni i s mjesečnim primanjima od 3.647 kuna su 32 posto ispod hrvatskog prosjeka.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...