Početna - IZDVOJENO - Sirana Gligora prva u natjecanju u Wisconsinu
sirana gligora

Sirana Gligora prva u natjecanju u Wisconsinu

Još jedan izvrstan novi sir iz Sirane Gligora, završio je ovogodišnje natjecanje na prvom mjestu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva na World Cheese Championship natjecanju u SAD-u. Ovo im je prvo visoko međunarodno priznanje za Paški sir izvan europskog kontinenta.

Bilo je ukupno 2.619 različitih sireva iz 22 države cijeloga svijeta je pomirisano, razrezano, probrano i kušano od strane 50 međunarodnih stručnih sudaca, od njih sveukupno devedeset.

U kategoriji tvrdih ovčjih sireva hrvatske su sirane poslale ukupno šest kandidata sa sirevima koji su se natjecali protiv poznatih sireva iz Amerike i poznatih europskih sireva iz Španjolske i Italije. Tako je, Paški sir iz maslinove komine Sirane Gligora proglašen najboljim u svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva.

Sirana Gligora je proizvela nekoliko stotina kila sira iz maslinove komine u prosincu prošle godine. Sirana Gligora ima trgovine u cijeloj Hrvatskoj: u Zagrebu, Rijeci, Opatiji, Puli, Novalji, Kolanu, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

TZ grada Opatija objavila Javni poziv – Potpore za turistička događanja u 2023. godini

Turistička zajednica grada Opatija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turistička događanja u 2023. g.“. ...