Početna - IZDVOJENO - U sklopu Europskog tjedna mobilnosti uz cestu posađeno 25 mladica stabala, Brajdice
dan-bez-automobila
foto: Grad Rijeka

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti uz cestu posađeno 25 mladica stabala, Brajdice

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Rijeci su provedene brojne aktivnosti. Na području Brajdice od Kazališta do Kontejnerskog terminala posađen je novi drvored od 25 stabala. Radi se o mladicama Paulownije, a posađene su tijekom proteklih nekoliko dana.

Povodom Dana bez automobila Ulica Dolac zatvorena je za sav promet čime je postala područje brojnih aktivnosti kroz koje se promovira bolja mobilnost i održivi promet. Uz cjelodnevni glazbeni i zabavni program, gostovanje bendova i plesnih skupina te gastro ponudu, učenici osnovnih i srednjih škola mogu sudjelovati u edukativnim aktivnostima, multimedijalnom sadržaju i kreativnim radionicama, a promiču se i alternativna sredstva prijevoza i kretanja u gradu te sigurnost u prometu uz HAK, MUP i Autotrolej, kao i CIVINET mreža aktiv.

Za subotu 24. rujna zakazan je i tradicionalni Art Molo longo koji će se održati od 11 do 18 sati. Prema riječima organizatora, ovaj jedinstveni sajam umjetnosti u kretanju ugostit će više od pedeset umjetnika i kreativaca koji će samostalno urediti dio najljepše morske šetnice te pokazati umjetničke radove i rukotvorine. Uz izložbu fotografija Natura Viva Rina Gropuzza i Jasne Šikanje te izložbu radova Foto Kluba Rijeka, predviđena je i Škola disanja koju vodi istaknuta sportašica Melita Adany. Na Molo longu bi trebali biti i izlagači zdrave hrane Demetrin zeleni kutak koji će predstaviti svoje delicije uz glazbenu podlogu dva DJ-a i benda Duo Brutalero.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com