Početna - IZDVOJENO - “Slon u sobi”- debatno natjecanje za srednjoškolce
Slon u sobi

“Slon u sobi”- debatno natjecanje za srednjoškolce

U Rijeci se od 29. do 31. siječnja održava „Slon u sobi“ – prvo izdanje debatnog natjecanja za srednjoškolce, u organizaciji Rotaract kluba Rijeka i Riječke debatne unije, s potporom Hrvatskog debatnog društva. Projekt je osmišljen radi poticanja kritičkog mišljenja među mladima te kako bi ih se motiviralo na informiranje o aktualnim životnim temama.

Prvi dio programa održat će se u petak i subotu u prostoru Rotary kluba u Vili Ružić, a uključivat će besplatne radionice koje će voditi predavači iz Zagreba i Rijeke te prva tri kola natjecanja. U nedjelju nas očekuje veliko finale debatnog natjecanja u Gradskoj vijećnici tijekom kojeg  će počasni suci biti i glazbenik Damir Urban, književnik Valerio Orlić i prorektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija.
Program je besplatan za sve učenike, a očekuje se preko 50 sudionika iz riječkih, opatijskih, pazinskih i zagrebačkih škola. Ovo će ujedno biti odlična prilika za stvaranje novih poznanstava, međusobno povezivanje, razmjenu mišljenja o raznim temama te za poticanje učenika na uključivanje u izvanškolske aktivnosti.
Zanimljivo je istaknuti kako će se u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka za ovu prigodi napraviti prigodni pehari pomoću 3D printera.

Za dodatne informacije možete se obratiti Lini Ernjak, predsjednici Rotaract kluba Rijeka na e-mail adresu usobislon@gmail.com ili broj 091/5810-441.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...