Početna - IZDVOJENO - Slučaj Remorker: “Nismo krivi”
foto: Hina

Slučaj Remorker: “Nismo krivi”

Saga jedne od najvećih pljačkaških afera koja trenutno trese hrvatsku javnost se nastavlja.

Odabrano društvo koje je jučer privedeno od strane USKOK-a, Zdravko Livaković (svojedobno desna ruka Božidara Kalmete), Ivan Berket i Damir Kezele (bivši direktori u Viaduktu) te Stjepko Boban (bivši šef uprave HAC-a), a koje se tereti za organinizano izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta, izjavilo je da nisu krivi.
Nakon cjelodnevnog ispitivanja u prostorijama USKOK-a određen im je jednomjesečni pritvor.

Naime, cijela priča počela je prije nekoliko dana kada su USKOK-ovi istražitelji upali u prostorije HAC-a i počeli “češljati” arhiviranu dokumentaciju.
Preko Igora Premilovca, vlasnka tvrtke Remorker, koji je istražiteljima ispričao o izvlačenju novca iz Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, trag je doveo do Josipa Sapunara (koji je već nekoliko dana u pritvoru), a portal www.liburnija.com ekskluzivno je preko neslužbenih izvora, prvi doznao kada je Sapunar “cinako” svoje donedavne poslovne partnere (gore navedenu petorku) i priznao kako im je novac prosljeđivao.
Radi se o višemilijunskim svotama. Konkretno, iz HAC-a je izvučeno 30 milijuna kuna.

Livaković: Nisam kriv i nemam razloga za šutnju
Odvjetnik Zdravka Livakovića Nediljko Ivančević izjavio je da će Livaković iznositi obranu i negirati bilo kakvu krivnju: On je sve radio prema pravilima struke, prema savijesti, i najbolje što je umio. Ni kune nije uzeo i zato nema razloga da šuti – izjavio je odvjetnik Ivančević, dodajući da je Livaković zapravo zadovoljan time što se “ovo konačno dogodilo” jer je sada dobio priliku vidjeti za što ga se uopće tereti, a zna, naveo je, da ništa nije uzeo.

Tužitellji USKOK-a nisu u suglasnosti s riječima Livakovićeva odvjetnika budući da je vrlo detaljno opisan način na koji je novac izvlačen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...