Početna - IZDVOJENO - Smanjeni troškovi za Uskrs
čokoladna jaja
foto: web

Smanjeni troškovi za Uskrs

Pred nama je novi blagdan, Uskrs, koji će zasigurno većinu obitelji natjerati da još jednom “ispeglaju” karticu, a sve da stol toga dana, kada se posebna pažnja poklanja obiteljskom druženju, bude što raskošniji. Sretnici su oni koji će troškove pokriti darovnim bonovima.

Najviše ispitanika 21,5 posto planira za ovogodišnji Uskrs potrošiti između 500 i 599 kuna.Na anketno pitanje koliko novaca namjeravaju potrošiti čak 59 posto građana odgovorilo je kako će ove godine pri kupovini namirnica za predstojeći Uskrs – morati štedjeti.

Druga najveća grupa po udjelu (16,5) su oni koji namjeravaju izdvojiti 200 do 299 kuna. Između 600 i tisuću kuna za Uskrs namjerava potrošiti 7,3 posto ispitanika, a više od tisuću kuna njih samo sedam posto. Većina, unatoč krizi, neće odustati od tradicionalnog uskršnjeg doručka kojeg planira napraviti više od četiri petine ispitanika, a na uskršnjem stolu obavezno će se naći kuhana jaja i šunka i mladi luk.

Prošli vikend brojni su Riječani i Istrani iskoristili kako bi otišli u šoping preko granice. Osim uobičajene stvari poput tunjevina, maslinova ulja, pašte ili pak Nutelle, kupovale su se namirnice za predstojeći Uskrs – ponajviše colombine i čokoladna jaja. Cijene – zavisno od proizvođača dosta šarolike, pa ih je teško uspoređivati s cijenama u našim dućanima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...