Početna - IZDVOJENO - Smijenjuju Niku Kovača, izborniku odbrojani dani
niko kovač
web

Smijenjuju Niku Kovača, izborniku odbrojani dani

Sutra će se sastati izvršni odbor HNS-a kako bi raspravljali o sudbini izbornika hrvatske reprezentacije, Nike Kovača. Ono što će biti presudno utakmice su u Bakuu i Oslu, a smijeniti izbornika najmanji je problem. Iako ćemo sutra službeno čuti vijest, Niko Kovač već je prošlost.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker jasno je dao do znanja što donosi poraz. “Znamo što to donosi. Kada je odlazak, svi su veseli, kada ne idemo na europska i svjetska prvenstva, onda moraš povući neke poteze. Šuker je rekao i to da će svi bit pametniji u srijedu kao i to da treba napraviti analizu i vidjeti što se sve dogodilo, gdje smo bili 1. travnja, gdje smo bili 1. lipnja i gdje smo sada.

Ipak ostaje jedno važno pitanje, a to je tko će zauzeti mjesto izbornika koji se je pobrinuo da Hrvatska nema konce u svojim rukama. Već se naveliko nagađa o kandidatima koji će preuzeti “vatrenu” klupu, a šuška se  kako najviše izgleda za to ima 61-godišnji Ante Čačić. On je najizgledniji kandidat jer svi treneri koji imalo vrijede su ili već istrošeni ili su angažirani u inozemnim klubovima. Čačić trenutno opet vodi ‘mali Dinamo’, momčad Lokomotive, a kroz karijeru može se pohvaliti dvostrukom krunom u Dinamu, kao i slovenskim Kupom kojeg je osvojio dok je trenirao Maribor. Dok je bio pomoćni trener Libije osvojio je broncu na MI u Almeriji 2005. godine. Prošle je sezone spasio Slaven Belupo od ispadanja iz 1. HNL.

Niko Kovač zaslužio je svu kritiku koju je dobio nakon debkla u Oslu u utakmici protiv Norveške, a pogotovo zbog izjava i kukavičluka poslije Azerbajdžana i prije dvoboja s autsajder reprezentacijom koju uspješno vodi Robert Prosinečki. Isto tako, iako je jedna od najboljih europskih reprezentacija, neupitne individualne kvalitete, Hrvatska nije momčad, za što odgovornost snosi upravo izbornik Niko Kovač.

Pitanje je vremena kad će biti službeno objavljena vijest o smjeni Nike Kovača, a jedino što možemo poželjeti reprezentaciji je : Sretno Vatreni!

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...