Početna - IZDVOJENO - Spor oko Hallerove smjene
Foto:jutarnjilist

Spor oko Hallerove smjene

Loše stanje u riječkom KBC-u nisu zamijetili samo korisnici usluga,  nego i riječki političari,  ispred svih Zlatko Komadina koji je javno prozvao upravu bolnice zbog katastrofalnog stanja objekata i opreme.  Nasuprot Komadini  Vojko Obersnel je tom problemu pristupio u popustljivom tonu.

Upravo ti suprotstavljeni stavovi  doveli  su do svojevrsnog spora oko kadroviranja u  KBC-u, barem što se tiče šefa KBC-a Rijeka Hermana Hallera,  a  što govori o  nastavku “prepucavanja”  unutar  riječkog SDP-a.

Gradonačelnik  Vojko Obersnel  koji  nije bio uključen u smjenu Hallera,  koju je odlučio sprovesti ministar Ostojić  u čijoj je to nadležnosti,  a o tome obavijestio samo Komadinu , je reagirao i to spriječio. Reagirao je na način da je nazvao Milanovića, sa kojim je  u prijateljskim odnosima , te navodono rekao kako se smjene u KBC-u ne mogu provoditi bez konzultacije sa gradskim vlastima.

Milanović je poslušavši Obersnela ipak  zaustavio daljnje postupke na smjeni Hallera koji, eto, ostaje do daljnjega na čelu bolnice koju vodi već više od deset godina, budući da sanacijski upravitelji nemaju ograničeni mandat. Odnosno, mandat traje dok traje sanacija bolnica, dakle do daljnjega – s projekcijom do 2015. ili 2016. godine.

Kako će to pomoći prvenstveno bolesnicima, za naslutiti je. Uza sve poteškoće koje postoje u radu KBC-a Rijeka,  najmanje je potrebno još ovakvo produljenje agonije zbog političkih nesuglasica  i to unutar jedne stranke.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...