Početna - IZDVOJENO - Srebro za lijepu i njegovanu kožu
Foto: web

Srebro za lijepu i njegovanu kožu

Njegovana i lijepa koža većini je prva na ljestvici prioriteta, prvenstveno kada su pitanju žene. Ne radi se samo o tome što je najizloženija pogledima već je izložena brojnim negativnim učincima. Imajući navedeno na umu, razumljiva je i odluka onih koji se žele rješiti problematične kože i imati lijepu i njegovanu kožu, a mnogima to uspjeva uz pomoć srebra.

Srebro se već stoljećima koristi u liječenju i medicini zbog svojih antibakterijskih i antifungalnih učinaka. Njegovo iznimno učinkovito djelovanje danas je implementirano u mnogim medicinskim i kozmetičkim preparatima.

Srebro dokazano djeluje na više od 650 vrsta bakterija, te nije poznata niti jedna vrsta patogenih mikroorganizama koja u labaratorijskim uvjetima u dodiru sa srebrom može preživjeti duže od 6 minuta.

Vjerojatno se pitate na koji način djeluje na bakterije? Srebro zaustavlja određene enzime koje su u sastavu bakterija, gljivica i virusa. Ioni srebra se sakupljaju na staničnoj membrani određene bakterije. Ovisno o vrsti bakterije, ona može još neko vrijeme preživjeti, ali narušavaju se njezine funkcije, primjerice razmnožavanje. Ioni srebra dalje prodiru u unutrašnjost stanice bakterije kroz membranu i zaustavljaju enzime lanca disanja i procese oksidacije, zbog čega stanica umire.

Najčešći uzročnici nepravilnosti na koži lica i tijela često su patogeni organizmi koji mogu uzrokovati akne, perutanje i isušenost kože, crvenilo i osjećaj nelagode. Srebro sprječava nekontrolirano razmnožavanje gljivica, trenutno umiruje kožu, čisti pore, smanjuje alergijske reakcije, štiti kožu od negativnih vanjskih utjecaja i dovodi kožu u balans. Koža postaje vidno meka, nježna i hidratizirana. Želite li razmaziti svoju kožu i pružiti joj prekrasan mladolik i zdrav izgled, isprobajte proizvode sa srebrom.

Uzimajući u obzir dermatološko stajalište, najviše koristi od uvođenja srebra u kozmetičke preparate imale su osobe osobe sa problematičnom kožom, kao što su akne, miteseri, crvenilo, gljivice, kožne alergije i slično. Sada se srebro se implementira u kreme, sprejeve i sapune te omogućuje izuzetne rezultate kada je u pitanju koža sa problemima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...