Početna - IZDVOJENO - Starici opljačkana kuća dok je izašla po drva
policija-rotirka
ilustracija

Starici opljačkana kuća dok je izašla po drva

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja kaznenih djela te nastanka materijalne štete svim građanima savjetujemo pojačani oprez, da zaključavaju vrata svojih domova bez obzira koliko dugo će biti odsutni ili da se na drugi način osiguraju od ulaska nepozvanih osoba. Naime, jučer poslijepodne hrvatska državljanka u dobi od 84 godine okradena je za vrijeme dok je otišla donijeti drva. U njen dom na području Viškova ušle su nepoznate osobe koje su joj otuđile novac i nakit te se nakon što ih je primijetila udaljile u nepoznatom smjeru. Spomenuta 84-godišnjakinja oštećena je za oko 8.000 kuna.

Stoga, podsjećamo na neke od mjera samozaštite kojima je moguće prevenirati ovakve ili slične događaje, odnosno krađe i provale u domove:

 ne zaboravite na otvorene prozore ili balkonska vrata,  ne ostavljajte ključeve stana ili kuće na mjestima dostupnim drugim osobama (npr. ispod otirača, u vazama za cvijeće, ispod kamena…),  ključeve stana i poštanskog sandučića ostavite kod susjeda ili druge osobe od povjerenja, koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da ste u svom domu  ne pričajte svima da odlazite i ne ostavljajte poruke na telefonskim sekretaricama da ste odsutni  ne spremajte cvijeće s balkona i prozora, tako dajete poruku da ste odsutni  novac i druge dragocjenosti ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi (ladice, madraci), jer „lopovi“ najprije traže upravo na tim mjestima,  zapišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako bi ih kasnije lakše mogli identificirati,  novac i kreditne kartice ne držite zajedno, a pogotovo ne s pin brojevima  spremite ljestve i druge predmete koje bi provalnici mogli koristiti  ne zaboravite uključiti alarmni sustav ukoliko ga posjedujete

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...