Početna - IZDVOJENO - Stiže li nam pogoršanje vremena?
kiša
foto: web

Stiže li nam pogoršanje vremena?

Ciklone i nestabilnosti drže se krajnjeg sjevera i zapada, te jugozapada Europe, dok je u ostalim područjima na snazi djelovanje stabilne anticiklone koja podržava sunčano vrijeme uz dotok toplog zraka iz Afrike.

Za razliku od 7 dana prije, kada je najtopliji dio Europe bio istok, situacija se malo promijenila. U Francuskoj je tijekom nedjelje temperatura lokalno išla i do 37°C, a nešto malo niže temperature bile su u dijelovima Italije.

Bez neke promjene proći će i dobar dio predstojećeg tjedna. Neće biti značajnijih promjena sinoptičke situacije. Tijekom četvrtka, anticiklona nad kopnenim dijelom zapadne Europe, proširit će se na Veliku Britaniju te time pogurati ciklone zapadno na Atlantik.

U petak se nad Skandinavijom očekuje formiranje ciklone, ta će ciklona označiti prekretnicu u dosadašnjem odvijanju događaja, jer će njezin frontalni poremećaj stići do Sredozemlja tijekom subote.

Moguća su izrazita grmljavinska nevremena s padom temperature zraka, a formirat će se i sekundarni ciklonalni centar nad Italijom i Jadranom. Vrućine će popustiti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...