Početna - AUTOMOTO - Stiže obnovljen VW Polo
polo
foto: web

Stiže obnovljen VW Polo

Sa skoro 14 milijuna proizvedenih primjeraka Polo je jedan od najprodavanijih kompaktnih modela u svijetu. U skladu s time Volkswagen je obnovio postojeću generaciju, a čiji nam primjerci upravo stižu i u domaće prodajne salone. Pored laganih kozmetičkih promjena, Volkswagen je mnogo više pažnje posvetio tehnološkom poboljšanju.

Tako Polo postaje prvi model u klasi koji će serijski imati regenerativne kočnice, a serijski dostupno Sport Select podvozje (mogućnost podešavanja tvrdoće podvozja), emergency city break, prednja LED svjetla umjesto dosadašnjih halogenih ili Xenon svjetala, Mirror link funkciju potpunog povezivanja vozila sa pametnim telefonom.

Pored toga, obnovljeni Polo sada ima sve motore koji zadovoljavaju Euro6 norme. Najštedljiviji su i dalje BlueMotion modeli: benzinski motor 1.0 TSI sa 95 KS i potrošnjom 4,1 l/100 km (94 g/km CO2) i svakako najštedljiviji dizelski motor 1.4 TDI sa 75 KS te potrošnjom 3,1 l/100 km (82 g/km CO2).

Polo je automobil koji u svojoj klasi ima najviše sistema pomoći vozaču npr. Front Assist sistem za monitoring prometa koji u kombinaciji sa City Emergency Brake funkcijom kočnice za gradske gužve garantira dodatnu razinu sigurnosti. Serijska oprema svih razina je obogaćena. Novost je i ESC Elektronski program stabilnosti koji je od sada u seriji za sve Polo modele, kao i sustav za nadzor pritiska u gumama te sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici. Predviđeni su poznati nazivi opreme: Trendline, Comfortline, Highline i CrossPolo, u pripremi su i BlueMotion, BlueGT te GTI izdanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...