Početna - GOSPODARSTVO - Što je sve carina zaplijenila tijekom ljeta
carina policija

Što je sve carina zaplijenila tijekom ljeta

Carinska uprava u akciji “Ljeto 2013” provela je ukupno 3656 nadzora u kojima su zaplijenili 569.506 komada cigareta, 301 kilogram duhana, 3164 litre alkoholnih pića, te 33 484 kilograma voća i povrća.

Od 3656 nadzora, 106 su bili nadzori benzinskih pumpi, 1613 nadzora trgovačkih centara, obrta i kioska te 1937 nadzora nad tržnicama, sajmovima i mjestima na kojima se prigodno trguje i nadzora vezanih za kontrolu obavljanje ne registrirane djelatnosti.

Cilj kontrola bio je  otkrivanje povreda odredbi reguliranim kroz Zakon o trgovini, Zakon o sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, Zakon o trošarinama, Zakona o provedbi carinskih propisa EU i drugih.

U navedenom broju nadzora, ukupno je otkriveno 486 nepravilnosti. Nepravilnosti su otkrivene u nadzoru benzinskih crpki, trgovačkih centara, obrata i kioska i u nadzoru tržnica, sajmova i drugih mjesta pri godne trgovine te u nadzoru neregistrirane djelatnosti. Ukupno je podneseno 312 prekršajnih i pet kaznenih prijava.

Tijekom akcije, od carina, trošarina i PDV-a naplaćeno je 4.228.232,86 kuna te spremljeno u državni proračun.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...