Početna - IZDVOJENO - Stranke bi trebale zajedno pristupiti problemu gospodarstva
Ivo Josipović
foto: web

Stranke bi trebale zajedno pristupiti problemu gospodarstva

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je kako bi dominantne teme u sadašnjem trenutku gospodarske krize u Hrvatskoj trebale biti razvoj gospodarstva, državne financije i smanjenje nezaposlenosti te naglasio da je nužno napraviti reformu mirovinskog i zdravstvenog sustava te regionalne samouprave, o čemu treba postojati konsenzus.

Sad je trenutak kada bi zaista svi političari, sve stranke na najodgovorniji mogući način trebali pristupiti problemu gospodarstva. Znam, dijelom je to područje nadmetanja među strankama, ali postoje neke reforme o kojima bi društvo moglo biti jedinstveno, rekao je Josipović za Hrvatski radio u emisiji S predsjednikom uz kavu.

Kad govorimo o reformama i gospodarskoj budućnosti Hrvatske, to s jedne strane jest odnos prema investicijama, novim radnim mjestima, poduzetništvu i zaštiti prava radnika, ali problem je i širi, naglasio je.

Ne možemo razmišljati o dobroj reformi, uspješnoj transformaciji društva, ako ne razmišljamo o razvoju mirovinskog i zdravstvenog sustava te regionalnoj samoupravi – oko ta tri područja mora postojati konsenzus vlasti i oporbe u parlamentu jer je riječ o tri reforme koje zasigurno nisu za jedan mandat, ustvrdio je i upozorio da bi mijenjanje smjera bilo koje od tih reformi “od mandata do mandata” značio veliki poraz i siguran neuspjeh. Smognimo snage i nađimo zajednički jezik oko te tri reforme, pozvao je predsjednik.

Govoreći o problemu privlačenja investicija, Josipović je upozorio kako u Hrvatskoj postoji određeni mentalni otpor stranim investicijama. Nijedan stranac neće doći u Hrvatsku zato što je lijepa, već zato da napravi dobar posao za sebe, a mi se moramo potruditi da taj posao bude – kroz plaćanje poreza, razvoj, izvoz, zapošljavanje – i dobar posao za nas, rekao je.

HRT

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...