Početna - IZDVOJENO - U subotu maškarani rally Pariz-Bakar, prvi od idućih 25
rally

U subotu maškarani rally Pariz-Bakar, prvi od idućih 25

Najstarija sportska prateća manifestacija riječkog karnevala – Maškarani rally Pariz-Bakar na programu je u subotu 11. veljače. Autoklub Rijeka očekuje sudjelovanje pedesetak do šezdesetak vozila, a vozit će rutom dugom 37,8 kilometara.

Karnevalsko-sportsko-turistička manifestacija Maškarani rally Pariz-Bakar najstarija je prateća sportska manifestacija Riječkog karnevala. Nakon što su prošle godine proslavili četvrt stoljeća, puknuti oktanci ove će godine voziti prvi od idućih 25. rallya.

Po uzoru na slavni rally Pariz -Dakar, sudionici prolaze rutu dugu 37,8 kilometara od dijela Rijeke zvanog Pariz do Bakra. Prošle godine obnovljena je stara putanja pa sudionici nakon Rijeke prolaze preko Orehovice, Svilnog, Čavala, Cernika, Mavrinaca, Kukuljanova, Škrljeva, Kostrene do grada Bakra.

Na putu ih ne očekuju pustinjske oluje, ali do sada su izdržali i prevladali sve zamke primorske zime, osim jedne godine kada je rally odgođen zbog zaleđenih cesta. Još je rano govoriti o prognozi, ali prijave u Autoklub Rijeka pristižu neprestano: ima ih i iz Italije, Slovenije, Zagreba…

Sva vozila i svi sudionici moraju biti maskirani, maske ponekad kompliciraju obvezne vožnje spretnosti koje se po sportskim pravilima voze u Kostreni i Bakru, ali zato često najavljuju što to karnevalisti pripremaju za veliku završnicu – međunarodnu povorku Riječkog karnevala.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...