Početna - IZDVOJENO - Sufinanciranje putne karte Općina Mošćenička Draga
Autotrolej karta

Sufinanciranje putne karte Općina Mošćenička Draga

Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Mošćeničke Drage mogu računati na subvenciju svojih mjesečnih autobusnih karata od strane Općine. Naime, Općina će u tekućoj školskoj godini redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Mošćeničke Drage ”pokriti razliku” između dijela karte koju subvencionira nadležno ministarstvo do pune cijene karte.

Općina Mošćenička Draga će za školsku godinu 2013/2014 učenicima sufinancirati mjesečnu putnu kartu u visini razlike između pune cijene mjesečne putne karte i iznosa koji sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, ali maksimalno do 50 posto od punog iznosa mjesečne putne karte od mjesta prebivališta do mjesta škole.

Učenici osnovnih škola imat će pravo na potpuno besplatnu kartu. Naime, prema zakonskim propisima, osnivač školske ustanove – u ovom slučaju Primorsko-goranska županija – za sve učenike od 1. do 4. razreda koji žive na udaljenosti većoj od tri kilometra od škole, i za sve učenike od 5. do 8. razreda koji žive na udaljenosti većoj od pet kilometara od škole, mora osigurati besplatan prijevoz. No, za ostale učenike učinit će to Općina.

Općina Mošćenička Draga financirat će iznos osnovnoškolske mjesečne putne karte za 1. zonu sukladno cjeniku komunalne usluge prijevoza putnika u javnom prometu komunalnog društva Autotrolej d.o.o. Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...