Početna - IZDVOJENO - Sukobi u KIjevu
Foto:web

Sukobi u KIjevu

Nimalo dobre vijesti ne dolaze nam iz Kijeva.Nakon jučerašnjeg  dana,  ali i noći prepune sukoba prosvjednika i policije, bilanca je užasna.Osamnaestero poginulih,  na obje strane, i oko 150 , što sigurno nije zadnja brojka, ozlijeđenih osoba. Mladi liječnici su se organizrali  i  pružaju pomoć ozlijeđenima. Sukob je počeo kada su se  prosvjednici koji su zahtijevali promjenu Ustava uputili  prema  zgradi Parlamenta, a  konkretno traže smanjenje predsjedničkih ovlasti te povratak na ustav iz 2004. godine,  odnosno ukidanje predsjedničkog sustava. Parlament ustavne promjene odbija staviti u proceduru.

Ni danas se ne očekuje smirivanje situacije, jer su sa zapada zemlje krenule nove skupine prosvjednika ka Kijevu. BBC javlja o pogibiji , u noći  sa utorka na  srijedu, novinara  Vjačeslava  Veremija  od posljedica ranjavanja.

Na čitavom u  noći sa utorka na srijedu čule su se  eksplozije, a na nekoliko mjesta je izbio i požar.Ni  u jutro nije došlo do  potpunog smirivanja nastale situacije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U subotu se na Matuljima obilježava Europski dan jezika

Ove subote, 25. rujna, u 18:00 sati se obilježava Europski dan jezika i to u organizaciji Udruge umirovljenika i starijih ...