Početna - IZDVOJENO - Sukobi u KIjevu
Foto:web

Sukobi u KIjevu

Nimalo dobre vijesti ne dolaze nam iz Kijeva.Nakon jučerašnjeg  dana,  ali i noći prepune sukoba prosvjednika i policije, bilanca je užasna.Osamnaestero poginulih,  na obje strane, i oko 150 , što sigurno nije zadnja brojka, ozlijeđenih osoba. Mladi liječnici su se organizrali  i  pružaju pomoć ozlijeđenima. Sukob je počeo kada su se  prosvjednici koji su zahtijevali promjenu Ustava uputili  prema  zgradi Parlamenta, a  konkretno traže smanjenje predsjedničkih ovlasti te povratak na ustav iz 2004. godine,  odnosno ukidanje predsjedničkog sustava. Parlament ustavne promjene odbija staviti u proceduru.

Ni danas se ne očekuje smirivanje situacije, jer su sa zapada zemlje krenule nove skupine prosvjednika ka Kijevu. BBC javlja o pogibiji , u noći  sa utorka na  srijedu, novinara  Vjačeslava  Veremija  od posljedica ranjavanja.

Na čitavom u  noći sa utorka na srijedu čule su se  eksplozije, a na nekoliko mjesta je izbio i požar.Ni  u jutro nije došlo do  potpunog smirivanja nastale situacije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...