Početna - IZDVOJENO - Sutra Vela umjetnička delavnica, Kastav
Lokacije izlaganja

Sutra Vela umjetnička delavnica, Kastav

Vela umjetnička delavnica, tradicionalna kastavska kulturna manifestacija, održat će se ove nedjelje, 19. lipnja s početkom u 9 stai na ulicama i trgovima starog grada Kastva.

Manifestacija je izložbenoga, prodajnoga i nagradnog karaktera. Cilj joj je obogaćivanje kulturne i turističke ponude, artikuliranje doživljaja Kastva kroz umjetnička djela i aktualni čin stvaranja te revitaliziranje i kulturno oživljavanje prostora stare gradske jezgre, pa će se tako umjetnici i njihovi radovi u nedjelju moći pronaći na Fortici, Trgu istarske vile, Školskoj ulici, ulicama Zakona kastafskega i Vjekoslava Spinčića…

Prijave za sudjelovanje primaju se od 9 do 11 sati na prijavnom pultu ispred Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Kastva, a pobjedniku će, uz novčanu nagradu u visini od 6.000 kuna, sljedeće godine biti omogućena samostalna izložba u sklopu izložbenoga programa svečanoga obilježavanja dana zaštitnice grada Kastva Jelenine 2017. Uz prvu nagradu, s 2.000 kuna nagradit će se i rad nastao na licu mjesta, u kategoriji ex tempore, koja će se odvijati na prostoru šetnice Fortica.

Izložena djela razgledat će žiri na čelu s Ervinom Dubrovićem, u kojem će sudjelovati i Branka Arh te Tamara Mataija, te izabrati najbolje, a dodjela nagrada održat će se u 20 sati ispod Gradske lože.

Vela umjetnička delavnica je uz izložbe radova popraćena i prigodnim glazbeno-filmskim programom. Stara Gradska loža bit će poprište glazbenih, filmskih i fotografskih uprizorenja. U 10 sati počinju se prikazivati razglednice i fotografije iz fundusa Muzejske zbirke Kastavštine Kastav od nekad. Nakon toga slijedi film Ferali autora Damira Sroka, u kojem je na temelju svjedočanstava nekoliko sugovornika opisana Kastavština i njezina svakodnevica od početka 20. stoljeća do Drugoga svjetskog rata, te film Grad po mjeri čovjeka autora Donalda Vukasa te Gore, va Kastve, dokumentarno-turistički film autorice Ines Greblo u produkciji udruge Kastafsko kulturno leto iz 2007. godine.

Od 15 do 17 sati iz Kastva će se moći čuti zvuci diatonične harmonike Orkestra Nike Polesa, za ovu prigodu sastavljenoga od dvadesetak njegovih učenika, od kojih najmlađi ima samo šest godina.

U 20 sati bit će proglašenje pobjednika Vele umjetničke delavnice, nakon čega slijedi nastup riječkoga glazbenika i virtuoza Damira Halilića Hala.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...