Početna - IZDVOJENO - Sve bolje u Gorskom kotaru
Gorski Kotar
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL/radiorijeka

Sve bolje u Gorskom kotaru

Osmi dan otkako je Gorski kotar zadesila elementarna nepogoda – ledena je kiša okovala sve što je dotaknula – stanje se i dalje popravlja. Većina naselja ponovno ima struju, ponovno voze vlakovi između Rijeke i Ogulina, a otvoren je i veći dio cesta. Temperature su visoko iznad nule i led se i dalje topi.

Sinoćnje informacije iz HEP-a govore da struje još uvijek nema nešto manje od pet tisuća kupaca, a 1600 električnu energiju dobiva iz 20 agregata velike snage, uglavnom smještenih u središtima većih naselja. Radnici ulažu velike napore da uspostave elektroopskrbu, ne samo kućanstava, već i tvorničkih pogona poput Drvenjače u Fužinama te Finvesta u Gerovu, gdje bi danas trebao stići još jedan snažan agregat. Više od 200 HEP-ovaca radit će cijeli vikend.

Polako se normalizira i prometna situacija – od petka u 15 sati za sav je promet otvorena pruga između Rijeke i Ogulina, ponovno voze i teretni i putnički vlakovi. Otvorena je i većina državnih, županijskih i lokalnih cesta nakon što se otopio led i uklonjena su srušena stabla s konika. Na otvorenim dijelovima i dalje postoji povećana opasnost otpadanja granja kao i nailaska na odrone zemlje i kamenja. Još je za sav promet zatvoren dio stare ceste kroz Gorski kotar D3 Sopač – Gornje Jelenje, Prezid – Parg – Delnice i Stubica – Vrbovsko – Ljubošina.

radiorijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...