Početna - IZDVOJENO - Sve bolje u Gorskom kotaru
Gorski Kotar
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL/radiorijeka

Sve bolje u Gorskom kotaru

Osmi dan otkako je Gorski kotar zadesila elementarna nepogoda – ledena je kiša okovala sve što je dotaknula – stanje se i dalje popravlja. Većina naselja ponovno ima struju, ponovno voze vlakovi između Rijeke i Ogulina, a otvoren je i veći dio cesta. Temperature su visoko iznad nule i led se i dalje topi.

Sinoćnje informacije iz HEP-a govore da struje još uvijek nema nešto manje od pet tisuća kupaca, a 1600 električnu energiju dobiva iz 20 agregata velike snage, uglavnom smještenih u središtima većih naselja. Radnici ulažu velike napore da uspostave elektroopskrbu, ne samo kućanstava, već i tvorničkih pogona poput Drvenjače u Fužinama te Finvesta u Gerovu, gdje bi danas trebao stići još jedan snažan agregat. Više od 200 HEP-ovaca radit će cijeli vikend.

Polako se normalizira i prometna situacija – od petka u 15 sati za sav je promet otvorena pruga između Rijeke i Ogulina, ponovno voze i teretni i putnički vlakovi. Otvorena je i većina državnih, županijskih i lokalnih cesta nakon što se otopio led i uklonjena su srušena stabla s konika. Na otvorenim dijelovima i dalje postoji povećana opasnost otpadanja granja kao i nailaska na odrone zemlje i kamenja. Još je za sav promet zatvoren dio stare ceste kroz Gorski kotar D3 Sopač – Gornje Jelenje, Prezid – Parg – Delnice i Stubica – Vrbovsko – Ljubošina.

radiorijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...