Početna - IZDVOJENO - Svečano obilježena 121. obljetnica djelatnosti hitne medicine u PGŽ
web

Svečano obilježena 121. obljetnica djelatnosti hitne medicine u PGŽ

U Vili Antonio održana je prigodna svečanost povodom obilježavanja Dana Zavoda za hitnu medicinu PGŽ i 121. obljetnice obavljanja djelatnosti hitne medicine na području Primorsko-goranske županije. Nazočne su pozdravili gradonačelnik Ivo Dujmić, pročelnicu UO za zdravstvo PGŽ Đulija Malatestinić, te domaćin, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Davor Vukobrat.

Upravo je u Opatiji 14. siječnja 1894. godine osnovana prva hitna medicinska služba u Republici Hrvatskoj, pa je gradonačelnik Dujmić s ponosom istakao i tu činjenicu, naglasivši kako je Opatija u mnogočemu prednjačila, pa tako i po pitanju osnivanja hitne medicinske službe, što je tada u ondašnjem lječilištu bio nadstandard, a danas bitan segment osnovnog standarda suvremenog društva koje treba i mora imati. Dodao je da će Opatija svesrdno nastaviti pružati podršku i ovom razvoju.

Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije javna je ustanova ustrojena za obavljanje djelatnosti hitne medicine, koja osigurava provođenje mjera hitnog zdravstvenog zbrinjavanja, hitnog prijevoza ozlijeđenih i oboljelih osoba u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, te zdravstvenog zbrinjavanja za vrijeme prijevoza. Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije ima ukupno 10 ispostava, a sjedište Zavoda je u Rijeci.

Na prigodnoj su svečanosti uručene i zahvalnice djelatnicima koji su otišli u mirovinu, a koje su im uručili ravnatelj Vukobrat i njegova pomoćnica Biserka Grbčić-Mikuličić. Zahvalnice su dobili Angela Vučković, dr.med.spec. iz ispostave Rijeka,    Đurđa Belobrajdić, medicinska sestra iz ispostave Delnice, Silva Krnetić, medicinska sestra iz ispostave Rijeka, Vesna Sandalj, djelatnica u računovodstvu Zavoda u Rijeci, Ivan Dujmić, vozač iz ispostave Opatija, Tonči Čorvilo, vozač  iz ispostave Rijeka, i   Josip Dumenčić, vozač  iz ispostave Rab.

Program je vodila Gloria Fabijanić Jelović,  dok je za zabavni, glazbeni dio program bio zadužen Alen Polić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...