Početna - IZDVOJENO - Svečano potpisani ugovori sa 60 stipendista Grada Opatije u akademskoj godini 2016./17.
stipendisti
foto: Grad Opatija

Svečano potpisani ugovori sa 60 stipendista Grada Opatije u akademskoj godini 2016./17.

U Villi Antonio u četvrtak su svečano potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata s Gradom Opatija u akademskoj godini 2016./2017. Riječ je o ukupno 60 stipendija koje Grad ove godine dodjeljuje studentima i učenicima koji ispunjavaju kriterije, što je za čak 18 stipendija više no lani. Ove akademske godine stipendira se  23 učenika (od toga 1 za deficitarna zanimanja ) i 37 studentata (od kojih je 5 stipendija za deficitarna zanimanja). Studenti mjesečno primaju na ime gradske stipendije 1000 kuna, dok su učenici stipendirani sa po 500 kuna mjesečno.

Grad Opatija za stipendiranje izdvaja iz proračuna 550.000 kuna, no valja istaći još jedan podatak: osim učenicima i studentima s područja Grada Opatije, koji su ispunili potrebne kriterije za dobivanje gradske stipendije, Opatija nastavlja stipendirati studente iz Vukovara, i to njih pet u ovoj akademskoj godini.

Ugovore o stipendiranju sa studentima i učenicima potpisao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, i u društvu svojih zamjenika Marine Gašparić i Fernanda Kirigina učenicima i studentima svečano uručili ugovore, uz čestitke na trudu i radu, uspjesima koje postižu, a koje Grad dalje nastavlja cijeniti i na ovaj način stimulirati. Dodjelu su organizirale voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina i Andrea Brubnjak, djelatnica Odsjeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obilježavanje međunarodnog dana sjećanja na holokaust

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na holokaust u sprečavanja zločina protiv čovječnosti u organizaciji UABA-e grada Opatije i Gimnazije Eugena Kumičića ...