Početna - IZDVOJENO - Sveučilište za 3. dob: Najava kratkih besplatnih predavanja
3 dob

Sveučilište za 3. dob: Najava kratkih besplatnih predavanja

Nakon siječanjske stanke, Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, zainteresiranim građankama i građanima PGŽ-a, starijim od 55 godina, najavljuje novi predstojeći ciklus kratkih BESPLATNIH predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

 Na mrežnim stranicama Sveučilišta za 3. dob najavljen je proljetni ciklus predavanja i radionica, a objavljen je i raspored besplatnih predavanja koja će se odvijati srijedom na Filozofskom fakultetu od 17 do 18:30.Ciklus besplatnih predavanja srijedom otvara mr. sc. Daina Glavočić s predstavljanjem Likovne scene međuratne Rijeke.

Više o predavanju:

Prezentacija međuratne likovne scene Rijeke u vrijeme uzbudljive političke i vrlo zanimljive  kulturne sudbine Grada od odlaska D’Anuncija do početka Drugog svjetskog rata (1920.-1940.) o čemu je naraslo zanimanje nakon donacije ostavštine Romola Venuccija i njegova velike retrospektivne izložbe u Modernoj galeriji Rijeke 1994. godine. Zatim su uslijedile monografske izložbe Ladislaoa de Gaussa (1999.), Carla Ostrogovicha (2002.) te Marcella Ostrogovicha (2003.) a neprekidno istraživanje života i rada ostalih 30-ak aktera i likovnih manifestacija međuraća u Rijeci rezultiralo je većom preglednom izložbom 2006./2007. Budući da je riječka  likovna scena međuratnog razdoblja nedovoljno poznata,  na predavanju će biti prikazan likovni materijal iz upravo tiskane knjige s ciljem popularizacije riječke povijesti umjetnosti.

Predavanje će se održati u srijedu, 1. veljače, u 17 sati na Filozofskom fakultetu (1. kat, prostorija 104).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...