Početna - IZDVOJENO - Svi na skijanje prvog vikenda u siječnju
Odlazak na skijanje
Foto: Davor Kovačević/NL

Svi na skijanje prvog vikenda u siječnju

Nakon blagdana zbog kojih je u Austriju u tri adventska vikenda otputovalo više od 700 Riječana i novogodišnjeg slavlja u dalekim svjetskim metropolama, za mnoge Hrvate ovaj vikend počele su snježne čarolije, koje će, za većinu, potrajati cijeli sljedeći tjedan.

Prvi put bez gužvi na šengenskim prijelazima i bez straha da bi sarme mogle…ostati na granici.

Nećemo se igrati brojkama koliko će Hrvata i ove godine otići na skijanje i koliko će potrošiti novaca, jer je do tih brojki jednostavno teško doći. No prema informacijama iz turističkih agencija, broj će biti na razini prošle godine. Bez obzira na opću besparicu i siromaštvo, užitak bijelog odmora će si i ove godine mnogi priuštiti.

U turističkoj agenciji riječkog Autotransa bilježe čak 10% povećanje u odnosu na prošlu zimu, kaže direktorica Tamara Černeka i dodaje kako su prve skijaške rezervacije došle još u srpnju.

– Skijaši su među najvjernijim putnicima, ali za mnoge su 10-15 posto niže cijene u Italiji od austrijskih bile presudne. Skijanje se, inače, prodaje otprilike kao i lani, a još podosta zaostajemo za predkriznim vremenima – kaže Ivan Pukšar iz Kompasa.

Skijaše u Austriji i Italiji čeka dovoljno snijega, što prirodnog, što umjetnog, dok se neka slovenska skijališta još nisu zabijeljela.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...