Početna - IZDVOJENO - Svjetski dan kazališta
kazališna predstava blizanke
foto: kazalište dubrava

Svjetski dan kazališta

Svjetski dan kazališta obilježava se svake godine 27. ožujka i to od 1961. godine kada ga je Međunarodni kazališni institut proglasio.

Tako se ove godine Festival Opatija pridružuje obilježavanju, s predstavom “Blizanke” Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba, u dvorani hotela Adriatic, 27. ožujka 2014. godine u 18 sati.

Tijekom burnog zajedničkog ljetovanja, dvije djevojčice, Luise Palfy i Lotte Körner, otkrivaju da su sestre blizanke. Uz nenadanu radost, ovo otkriće ih postavlja i pred mnoga pitanja na koja nemaju odgovore. Zašto su se njihovi roditelji rastavili? Zašto su krili da svaka od njih ima sestru blizanku? Zašto izgleda da je njihovim roditeljima karijera važnija od djece? Da bi odgovorili na dio ovih pitanja blizanke se odlučuju na zamjenu. Lotte, koja je do sada živjela s mamom, će otići do tate, a Luise do mame. Usput, one se nadaju i da će uspjeti pomiriti roditelje i ostvariti pravo svakog djeteta na obitelj.

Ova predstava prati blizanke od završetka ljetovanja na kojem su skovale plan kako da pomire svoje roditelje, pa do njegovog konačnog ostvarenja. Odlazeći u novu sredinu, Luisa u München, a Lotte u Beč, djevojčice se pokazuju puno zrelije od svojih roditelja i spremne da se do kraja bore za ponovno okupljanje svoje obitelji.

Predstava je namijenjena za dob: 7+ godina. Cijena ulaznice: 20,00 kn

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...