Početna - IZDVOJENO - Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa
foto: web

Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa

Svjetski dan sjećanja na žrtve prometa ove godine obilježava se 17. studenoga. Obilježavanje sjećanja na žrtve prometa započelo je 1993. godine u Velikoj Britaniji u organizaciji nevladinih udruga ujedinjenih u Europsku federaciju žrtava prometa (FEVR). 2005. godine Ujedinjeni narodi donijeli su rezoluciju kojom su pozvali vlade svih zemalja da na nacionalnoj razini taj dan obilježe treće nedjelje u studenom. U Republici Hrvatskoj nevladine udruge ovaj dan obilježavaju od 2004. godine.

Ministrastvo unutarnjih poslova podsjeća da je jedan od ciljeva Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje 2011.– 2020. godine smanjenje broja smrtno stradalih za 50% u sljedećih deset godina. Ovim bi do 2020. godine broj smrtno stradalih u cestovnom prometu u Republici Hrvatskoj trebao biti manji od pet osoba na svakih 100 tisuća stanovnika.

Prigodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometa sve sudionike u prometu pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja broja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Opatijski Park sv. Jakova natječe se u izboru za najljepši park u Hrvatskoj

Opatijski Park sv. Jakova natječe se u izboru portala gradonačelnik.hr u izboru za najljepši park u Hrvatskoj. Glasa se tako ...