Početna - IZDVOJENO - Tajne službe špijunirale građane preko Angry Birdsa
angry birds

Tajne službe špijunirale građane preko Angry Birdsa

Američke i britanske tajne službe špijunirale su građane i preko aplikacija za pametne telefone, a čini se da su najveću ‘rupu’ našli u mega popularnoj igri Angry Birds, piše Guardian.

Naime, podaci koji cure s nove generacije aplikacija za iPhone i Android navodno uključuju čak i podatke koje je seksualne orijentacije vlasnik uređaja, te općenito kakve su im seksualne navike. Među tim podacima su agenti, prema pisanju Guardiana, mogli čak saznati bizarnosti, poput primjerice je li vlasnik uređaja swinger.

To se sve nalazi u dokumentaciji koju je Guardian dobio od Edwarda Snowdena, a među slajdovima je posebno zanimljiv jedan koji jasno pokazuje koliko su tajne službe zainteresirane za društvene medije. Na slajdu naime piše: ‘Korisnik stavlja na društvenu mrežu fotografiju koju je snimio mobitelom. Što sve iz toga možemo izvući?’

Na slajdu je zapisan i odgovor: ‘E-mail adresu, broj telefona, popis prijatelja, kojeg operatera koristi, što sve ima spremljeno na mobitelu i podatke s osobnog računala kojeg korisnik ima kod kuće’.

dnevnik.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...