Početna - IZDVOJENO - Tihomir Orešković – novi mandatar
oreskovic
foto: screenshot HRT

Tihomir Orešković – novi mandatar

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je – nakon 5. kruga konzultacija – povjerila mandat za sastavljanje vlade Tihomiru Oreškoviću, kandidatu Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov na Pantovčak su stigli zajedno s kandidatom za mandatara Tihomirom Oreškovićem koji je Predsjednici RH uručio potpise 78 izabranih saborskih zastupnika te je tako uvjerio da ima potporu većine svih zastupnika u Hrvatskom saboru.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i novi mandatar Tihomir Orešković obratili su se javnosti.

„Dovršila sam peti i posljednji krug konzultacija. Na samom kraju procesa Tihomir Orešković uvjerio me da uživa povjerenje 78 zastupnika Hrvatskog sabora koje mi je javno i pred vama predao. Stoga mu – sukladno svojim ustavnim ovlastima – povjeravam mandat za sastav nove, trinaeste po redu Vlade RH“, istaknula je predsjednica.

Novi mandatar Tihomir Orešković naglasio je da će uložiti svoje znanje i trud da se formira kvalitetna vlada.

– Zahvaljujem se Domoljubnoj koaliciji i Mostu na ukazanom povjerenju. Zahvaljujem se Predsjednici RH na mandatu. Uložit ću sve svoje znanje i trud da formiramo kvalitetnu vladu  i počnemo rješavati nagomilane probleme. Jedini cilj nam je da zajedno radimo da sutra bude bolje nego danas.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...