Početna - GOSPODARSTVO - Tijekom svibnja počinju radovi u garaži Stari grad
Foto: web

Tijekom svibnja počinju radovi u garaži Stari grad

Pripremni radovi za početak radova su počeli jer se u tokarskim radionicama izrađuju ploče i vijci koje je potrebno napraviti radi ojačanja konstrukcije. Početak radova najavljen je tijekom svibnja i trajat će do sredine ljeta, a dijelom će se izvoditi i na površini Klobučarićevog trga. Hržić tvrdi da se ne radi o velikim zahvatima, a bit će poduzete sve mjere zaštite zbog sigurnosti građana, nadasve djece koja pohađaju OŠ Nikola Tesla. Sve se radi u suradnji s građevinskom inspekcijom. Prema Hržićevim riječima, analiza je pokazala da ojačanja konstrukcije treba izvesti radi dugoročne stabilnosti, ali da kratkoročno nema opasnosti i da je garaža do početka sanacije sigurna za korištenje.

Hržić nije bio raspoložen otkriti koliko će sanacijski zahvat koštati i tko će ga izvoditi, pri čemu je napomenuo da je garaža zabilježila značajan pad prometa i dugo je trebalo da ga vrati na prijašnju razinu, nakon što su u javnost dospjele informacije o problemu stabilnosti. Činjenicom da kreće sanacija potvrđeno je da problem s konstrukcijom postoji neovisno o tome hoće li se na garaži graditi i bez obzira na knjižnicu, kao što se pokušavalo prikazati, a dobra je vijest da će napokon biti otklonjen, nadamo se kvalitetno.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prijavite se na malonogometni turnir u povodu Dana sporta

Glavni događaj na ovogodišnjem Danu sporta bit će malonogometni turnir. Turnir će se održati u subotu, 28.5.2022. godine, na pomoćnom ...