Početna - IZDVOJENO - Tjedan geoznanosti u Astronomskom centru Rijeka
geologija
web

Tjedan geoznanosti u Astronomskom centru Rijeka

Počinje danas, a traje do subote, 18. listopada, a Astronomski centar Rijeka po prvi se put uključio u obilježavanje Tjedna geoznanosti.

Tjedan geoznanosti promovira razumijevanje i vrijednost istraživanja geoznanosti te njenu primjenu i važnost u svakodnevnom životu. Od listopada 1998. godine, Američki institut geoznanosti organizira ovu međunarodnu manifestaciju da bi se više pažnje posvetilo znanosti o Zemlji i potaknula briga o planetu. Više od 30 zemalja svijeta do danas je sudjelovalo u obilježavanju Tjedna geoznanosti.

Tema Tjedna geoznanosti ove je godine povezanost Zemljinih sustava (geosfere, hidrosfere, atmosfere i biosfere) kojoj je cilj uključiti javnost u proučavanje načina na koji geoznanost objašnjava procese u prirodi.

Cijene ulaznica za djecu, studente i umirovljenike iznose 10, a za odrasle 20 kuna. Iste se mogu kupiti prije početka programa ili putem interneta na www.kulturaplus.com.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...