Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu

Tjedno izvješće o prometu

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 58 prometnih nesreća, od kojih je pet bilo težih, a 53 lakše.
U prometnim nesrećama šest je osoba teže, a 11 osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 856.200 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je šest pješaka, četiri strana državljanina, ali i pet alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 438 vozača, od kojih je kod njih 46 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Od

alkoholiziranih vozača najviše, njih 23 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 15 ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a 10 u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,39 g/kg izmjerena je 29. listopada oko 00.50 sati 49-godišnjem vozaču, koji je upravljao osobnim vozilom marke Fiat punto, riječkih registracijskih oznaka.

Ovaj vozač zaustavljen je na području Malinske, a uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola je utvrđeno kako vozilom upravlja unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Zbog ugrožavanja sigurnosti prometa zadržan je u službenim prostorijama policije i prekršajno prijavljen sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...