Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu

Tjedno izvješće o prometu

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 58 prometnih nesreća, od kojih je pet bilo težih, a 53 lakše.
U prometnim nesrećama šest je osoba teže, a 11 osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 856.200 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je šest pješaka, četiri strana državljanina, ali i pet alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 438 vozača, od kojih je kod njih 46 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Od

alkoholiziranih vozača najviše, njih 23 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 15 ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a 10 u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,39 g/kg izmjerena je 29. listopada oko 00.50 sati 49-godišnjem vozaču, koji je upravljao osobnim vozilom marke Fiat punto, riječkih registracijskih oznaka.

Ovaj vozač zaustavljen je na području Malinske, a uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola je utvrđeno kako vozilom upravlja unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Zbog ugrožavanja sigurnosti prometa zadržan je u službenim prostorijama policije i prekršajno prijavljen sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Žena teško ranjena nakon što je spriječila muškarca da počini samoubojstvo

Riječka policija tijekom jutarnjih sati ovog četvrtka, 15. veljače, otkrila je kako je razriješila slučaj teškog ranjavanja jedne žene u ...