Početna - GOSPODARSTVO - Tko su najbogatije osobe regije?
euri-ilustracija
web

Tko su najbogatije osobe regije?

Časopis Forbes je u novom izdanju donio pregled najbogatijih poduzetnika u regiji. Prva tri mjesta već potvrđeno drže tri Hrvata, Ivica Todorić,Branko Roglić i Emil Tedeschi, dok je Miroslav Mišković, poduzetnik iz Srbije zauzeo četvrto mjesto.

Što se tiče poduzetnika po prihodu  iz Slovenije najveći su  Iza i Samo Login, bračni par čija je tvrtka Outfit7, specijalizirana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 milijuna eura. Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške tvrtke Studio Moderna koja je lani imala 390,7 milijuna eura prihoda.

U Srbiji se Miroslav Mišković vratio na vrh ljestvice sa 463,7 milijuna eura prihoda Delta holdinga, a prošlogodišnji lider Miodrag Kostić sa svojom MK Grupom potonuo je 20 posto. Drugo mjesto, nakon snažnog skoka, zauzeli su Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici Autoritas investmentsa, čiji je prihod iznosio 369,4 milijuna eura.

U BiH je najveći Izudin Ahmetlić, čija je Hifa grupa, koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila 330,5 milijuna eura. Drugi je Senad Džambić, čiji je trgovački lanac Bingo imao 258,9 milijuna eura.

Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih tvrtki a vrijednost njegovih udjela je 26,4 milijuna eura. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 milijuna eura vrijednim dionicama.

Izvor: Jutarnji list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...