Početna - IZDVOJENO - Tour of Croatia, utrka koja promovira Hrvatsku
web

Tour of Croatia, utrka koja promovira Hrvatsku

Međunarodna etapna biciklistička utrka, Tour of Croatia vozi se  oko Hrvatske, a održava se  od 22. do 26. travnja na trasi dugačkoj skoro 900 kilometara duž Jadranske obale, ali i unutrašnjosti Hrvatske. Međunarodna biciklistička federacija dala je svoje odobrenje organizatorima za ovaj vrhunski sportsko-turistički događaj koji će okupiti 20 svjetskih profesionalnih biciklističkih ekipa sa 160 natjecatelja.

Osim sportske važnosti, velika je i promidžbena vrijednost projekta Tour of Croatia kao događanja u predsezoni i važan utjecaj na promociju Hrvatske, što potvrđuje televizijski prijenos u 54 zemlje svijeta s oko 15 milijuna gledatelja dnevno na Eurosportu, HTV-u i brojnim drugim međunarodnim postajama.

Staza treće etape vozi se u petak, 24. travnja 2015. godine s početkom u 9:10 sati od Plitvičkih jezerado Učke, gdje se biciklisti očekuju između 15.30-16.30 sati.

Utrka prolazi kroz 8 županija, 9 gradova, 2 nacionalna parka i 3 parka prirode te će slike hrvatskih prirodnih ljepota obići cijeli svijet.

S obzirom na to da se utrka snima iz zraka i kroz ulice, ovaj događaj ujedno je i odlična prilika za promociju gradova kojima prolaze natjecatelji, navode organizatori koji pozivaju lokalne biciklističke i druge udruge, fotografe i navijače  da se pridruže,  a predlažu i uključivanje na način da  kreiraju  prigodni simbol koji bi se mogao snimiti iz zraka i slično.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...