Početna - IZDVOJENO - Tradicionalna novogodišnja zdravica gradonačelnika Opatije
foto: afs/Franjo Slavić

Tradicionalna novogodišnja zdravica gradonačelnika Opatije

Kao što je to svake godine praksa, tako je i ove godine opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić održao novogodišnju zdravicu na terasi hotela Kvarner, jučer točno u podne.

Spomenuta je zdravica jučer na terasi hotela Kvarner, ali i na okolnim šetalištima okupila preko tisuću posjetitelja, gostiju i domaćih ljudi, Opatijki i Opatijaca.
Zaplovili smo u novu 2014. godinu, a čast mi je što vam danas mogu poželjeti da vam bude sretna, vesela i uspješna. Hvala vam što ste za destinaciju novogodišnjeg dočeka izabrali upravo Opatiju, koja ove godine obilježava 170 godina organiziranog turizma, jer se izgradnja Ville Angioline 1844. godine smatra početkom turizma u Opatiji, ali i čitavoj Hrvatskoj, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić, uz kojeg su zdravici prisustvovali njegovi zamjenici Marina Gašparić i Fernando Kirigin, direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić, te predsjednik Gradskog vijeća Viktor Peršić, koji su uz prevoditelje ponovili zdravicu na osam europskih jezika – njemačkom, talijanskom, slovenskom, mađarskom, francuskom, španjolskom, ruskom i engleskom.

Nakon zdravice, uz glazbu puhačkog orkestra Lovran, posjetitelji su mogli zadržati jednu od 2.000 čaša koje su se kao suvenir na opatijsku Novu godinu izradile posebno za ovu priliku, te imale ugraviranu brojku 170 kao podsjetnik na velik opatijski jubilej.

Kako je na terasi hotela Kvarner bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...