Početna - IZDVOJENO - Tradicionalni humanitarni Liburnijski maškarani malonogometni turnir
Mali-Nogomet
foto: arhiva Liburnija

Tradicionalni humanitarni Liburnijski maškarani malonogometni turnir

Tradicionalni humanitarno-sportski event, Liburnijski maškarani malonogometni turnir, održat će se 11 put 23. siječnja, u sportskoj školskoj dvorani u Matuljima  Najavili su to organizatori, predsjednik Kluba mladih IDS-a Liburnije Sandro Ladavac i predsjednik MNK ”Kvarner” Matulji Neven Jušić u društvu suorganizatora i voditelja Valerija Benčića – Valeta, na tiskovnoj konferenciji održanoj jučer ispred matuljskog dječjeg vrtića. Upravo će ovoj instituciji, naime, biti namijenjen sav prihod ostvaren ovom akcijom naziva ”Mladi za mlade”, a utrošit će se za izgradnju pristupne rampe za osobe s teškoćama u razvoju i osobe u invalidskim kolicima koja je vrijedna oko pedeset tisuća kuna.

Malonogometnom turniru prisustvovat će preko stotinjak natjecatelja, ali isto tako očekuje se kao i prethodnih godina velik broj posjetitelja.

– Prošle godine turniru je prisustvovalo preko 200 sudionika i preko 500 posjetitelja što jasno pokazuje koliko je ovaj turnir postao važan za mještane te pritom osim sportske ima i humanitarnu notu, zaključio je Ladavac.

Jušić i Benčić istaknuli su da je turnir sačinjen od dva dijela – dječjeg dijela u jutarnjem terminu, od 8.30 do 13 sati, te seniorskog u popodnevnom dijelu, od 13 do 21 sat, i to u Sportskom centru Damar u Rukavcu nakon kojeg će se održati i dodjela nagrada za najbolje maškarane grupe i pojedince, te najbolje maškaranog roditelja i trenera.
Podsjetimo, Malonogometni klub ”Kvarner” iz Matulja u suradnji sa Klubom mladih IDS-a Liburnije od 2006. do 2015. godine organizirao je 10 malonogometnih maškaranih turnira za djecu i maškarane seniorske grupe. Kroz deset godina nastupilo je preko 1.000 djece u četiri dobne skupine iz Hrvatske i inozemstva i oko 1.500 sudionika seniorskih maškaranih grupa iz Istre, Liburnije i Primorja. Humanitarnim djelovanjem dosad je prikupljeno više od 300 tisuća kuna.

– Ulaz na turnir je slobodan kako bi posjetitelji mogli svojevoljno odrediti donaciju u skladu sa svojim mogućnostima, zaključili su organizatori ovog događaja, kazavši da se donacija može uplatiti i na Žiro račun MNK Kvarner: HR81 24840081104581541, s naznakom ”Za humanitarnu akciju”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...