Početna - GOSPODARSTVO - Treba li Nova Liburnija prodati kontrolni paket LRH?

Treba li Nova Liburnija prodati kontrolni paket LRH?

Preuzimanje LRH od strane velike svjetske korporacije svakako je najvažnija vijest za razvoj turizma na Opatijskoj rivijeri.

Posljednjih dana javnost je potresla vijest da je većinski udio Liburnia Riviera Hotela od dosadašnjeg vlasnika Darka Ostoje i tvrtki pod njegovom paskom kupila izvjesna tvrtka Gitone Adriatic d.o.o. s temeljnim kapitalom od tek 20.000 kn. Ubrzo se pak doznalo da iza misteriozne tvrtke sa zagrebačkom adresom koja je postala vlasnikom 53,94 % dionica stoji moćna brodograditeljska obitelj Lürssen iz Bremena. Nijemci su prema pisanjima nacionalnih medija do sada tek neznatno ulagali u turizam, a kupovina većinskog udjela LRH do sada je najveće ulaganje u turizam od strane brodograditeljskog giganta. Bivši vlasnik Darko Ostoja za Novi list je izjavio kako budući vlasnici imaju puno jači potencijal za ulaganje od njega i njegovih partnera što je svakako vijest koju ne smijemo zanemariti.

Preuzimanje LRH od strane velike svjetske korporacije svakako je najvažnija vijest za razvoj turizma na Opatijskoj rivijeri. Istine radi, kupoprodaja većinskog paketa još nije u potpunosti realizirana iako je sasvim izvjesno da će se to dogoditi. Službena potvrda ovog velikog preuzimanja LRH trebala bi stići do kraja tjedna kada HANFA da konačni «amen». Planovi novog vlasnika s najstarijom hotelskom grupacijom u regiji još uvijek nisu poznati međutim stručnjaci i turistički djelatnici ne kriju optimizam. LRH neosporno ima potencijal da uskoro postane generator razvoja čitavog našeg kraja. Međutim, isto tako valja biti oprezan s iznošenjem zaključaka upravo zbog činjenice da novi vlasnik nema relevantnog iskustva u turističkom sektoru.

Nova Liburnija d.o.o. tvrtka je u vlasništvu Grada Opatije te Općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga. Tvrtka ima u svom vlasništvo 25 % + jednu dionicu LRH odnosno kontrolni paket dionica. Većinski vlasnik tvrtke je Grad Opatija, a predsjednik skupštine opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić koji je u subotu za Novi list izjavio: «Decidirano tvrdim da nećemo prodavati dionice LRH. Kada predstavnici inozemne grupacije budu došli kod nas, primit ćemo ih s dobrodošlicom i predstaviti im se kao njihovi partneri koji žele zajedničkim snagama dobrobit za Opatijsku rivijeru i ljude koji ovdje žive i rade.»

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Smanjene cijene ručne autopraonice Brilliant car wash

Ručna autopraonica Brilliant koja se nalazi na adresi Mučići 88 smanjila je cijene usluga i nudi posebne pogodnosti svojim vjernim ...